Slootpianoservice | KOPEN VAN EEN NIEUWE PIANO
15652
post-template-default,single,single-post,postid-15652,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

KOPEN VAN EEN NIEUWE PIANO

KOPEN VAN EEN NIEUWE PIANO

Het kopen van een nieuwe piano bij een gerenommeerde pianohandelaar moet eenvoudig zijn, want een goede winkelier zal in staat zijn om uw vereisten te bespreken en geschikte instrumenten voor te stellen. Over het algemeen wordt het bedrag dat u voor een piano betaalt bepaald door de kwaliteit van het instrument. Zorg ervoor dat u degene koopt die u hebt geprobeerd, aangezien geen twee instrumenten hetzelfde zijn, zelfs als ze van hetzelfde merk en hetzelfde model zijn.

We raden aan dat u zoveel uitgeeft als u zich kunt veroorloven, aangezien veel factoren van invloed zijn op de prijs; of het nu een grote of een staande piano is, de grootte, de stijl van de behuizing, de afwerking en kleur, het merk van de actie, het frameontwerp, het belangrijkste bekledingsmateriaal en het aantal en type pedalen.

De eerste beslissing is of je een grote of een staande piano wilt en vaak zijn de grootte en de kosten bepalende factoren bij deze keuze. Over het algemeen zal een grotere piano met langere snaren beter klinken dan een kleiner instrument.

Grand piano’s zijn er in een breed scala van maten en stijlen en uw keuze voor een bepaald instrument kan vaak te danken zijn aan de individuele smaak.

Rechte piano’s zijn er in traditionele en moderne stijlvarianten waarbij het moderne meestal minder duur is. De Traditional heeft een kast met vierkante voorkant met kolommen en tenen, wat zorgt voor een goede stabiliteit vanwege de bredere basis. De moderne heeft een eenvoudige schuine front-kast met het toetsenbord uitsteekt uit het midden. Staanders in traditionele stijl kunnen groter zijn dan 52 centimeter en met hun langere snaren en een groter gebied op het zangbodem, geven deze een voller en voller geluid. Ze hebben over het algemeen een grotere keuze aan afwerking, decoratie en afmeting van de behuizing dan de moderne stijl.

De gebruikelijke afwerkingen zijn satijn en hoogglans die nazicht zorgvuldig zijn. Deze afwerkingen moeten eenvoudig worden afgeveegd met een schone vochtige doek – gebruik nooit een spuitlak op dit type oppervlak. Sommige houtafwerkingen zijn erg duur en zijn alleen beschikbaar als een speciale bestelling. Echte houtfineerafwerkingen zijn duur omdat het kiezen van het hout, het passend maken en toepassen op de behuizing tijd en vaardigheid vereist.

Naast de gebruikelijke Piano Black zijn gewone kleuren Walnut, Mahogany, Cherry en Beech.

Piano’s met acties gemaakt met onderdelen en hamervilt van betere kwaliteit kosten meer, maar deze verbeteren het geluid van het instrument en hoe het voelt om te spelen.

Een goed frame-ontwerp kan ook een gunstig effect hebben.

Plastic toetsen zijn tegenwoordig standaard, maar mammoet ivoor en ivoorvervangers kunnen alternatieven zijn om het aanvoelen van de toetsen te verbeteren.

Het aantal en type pedalen kan ook van invloed zijn op uw instrumentkeuze en bijgevolg op de prijs. Een vleugel heeft misschien 2, 3 of zelfs 4 pedalen. Afhankelijk van het merk, kan het derde (middelste) pedaal een sostenutopedaal zijn dat de dempers van de gespeelde noten van de snaren houdt wanneer het pedaal wordt ingedrukt. Als alternatief kan het gewoon de bashamers naar de snaren brengen, waardoor het basvolume vermindert. Over het algemeen werkt op een staande piano het middelste pedaal een ‘celeste’ vilt dat tussen de hamers en de snaren naar beneden komt om het speelvolume te verminderen. Dit wordt ook wel een Practice-pedaal of Mute genoemd. Sommige duurdere staande piano’s hebben een sostenuto-pedaal in plaats van de ‘celeste’ als middelste pedaal.

Het kopen van een bekend merk van piano van een gerenommeerde dealer moet probleemloos zijn. Maar kopers moeten zich ervan bewust zijn dat de namen van veel oude pianomakers (met name het Duits) nieuw leven worden ingeblazen en nu worden gevonden op piano’s die geen relatie hebben met de oorspronkelijke fabrikant. Het is belangrijk om te onthouden dat een piano die lijkt op een duurdere piano misschien niet gewoon een goedkopere versie van hetzelfde instrument is. Omdat piano’s zoveel bewegende delen hebben, suggereert een duurdere piano meestal dat er meer tijd is besteed aan het ontwerp, de fabricage en de set-up van het instrument. Kosten geven meestal de kwaliteit aan.

Het is altijd aan te raden om je tuner mee te nemen wanneer je een piano hebt gevonden die je denkt te kopen, met name waar het een merk is waarvan je niet zeker bent.

No Comments

Post A Comment