Over ons

We zijn een vriendelijk, lokaal bedrijf met een grote passie voor muziek

Sloot Pianoservice in Doetinchem

In 1983 begon Eric Sloot met een pianowinkel "het Klavier" aan de Rijksweg in Gaanderen. Dat jaar had hij de opleiding aan de Pianovakschool, eerst in Amsterdam en later in Emmen, met goed gevolg afgesloten.

Sloot Pianoservice: Eric Sloot zit bij een vleugel Eric heeft van jongs af aan een passie voor muziek: "Als actief muzikant weet ik hoe belangrijk het is dat een goed klinkend en afgesteld instrument je in staat stelt echt te genieten van de muziek die je speelt."

De begintijd bestond uit het opkopen en opknappen van oude piano’s en vooral ook uit het opbouwen van een bestand aan stemklanten. De winkel maakte plaats voor een ruime werkplaats aan huis. Het aantal klanten voor het stemmen van piano's groeide gestaag.

Sloot Pianoservice: Eric Sloot repareert een vleugel Naast particuliere klanten groeide ook het aantal zakelijke klanten zoals Schouwburg Amphion, De Gruitpoort, Muziekschool Oost-Gelderland en diverse andere culturele zalen en evenementen.

Inmiddels had Eric Sloot het dealerschap van Feurich Piano's en Vleugels gekregen. Daardoor had hij behoefte aan een eigen showroom. In 2005 werd de showroom met werkplaats aan de Varsseveldseweg 130b in Doetinchem geopend.

De showroom is ondertussen meer dan verdubbeld en biedt inmiddels plaats aan zowel nieuwe als tweedehands piano's en vleugels. Er staan altijd zo'n 20 - 25 instrumenten op voorraad. Wij zijn op afspraak geopend.

Sloot Pianoservice: Eric Sloot stemt een vleugel Langzaam maar zeker ontwikkelde het bedrijf zich steeds meer tot een compleet pianoservicebedrijf waarbij het stemmen, transport, verhuren en verkopen van de betere piano’s en vleugels de overhand kreeg. Met de komst van Rutger Sloot in 2014 heeft het bedrijf een solide basis om deze rol nu en in te toekomst prima te kunnen blijven vervullen. Sloot Pianoservice is onderhand de spil te noemen in de pianoregio Doetinchem.

Sloot Pianoservice: Rutger Sloot zit bij een vleugel We merken dat het opknappen en reviseren van mooie, oude instrumenten steeds vaker kwestie van afwegen is: het kost in verhouding veel tijd om uit te voeren en de vraag die we met u altijd willen stellen, is of het financieel wel haalbaar is.

Het vak van pianostemmer is in de afgelopen 35 jaar veranderd. Toch werken we graag op onze vertrouwde en betrokken manier. Daarbij zijn we trots, blij en dankbaar voor de vele tevreden klanten die bij ons blijven terugkomen. We hopen u nog lang van dienst te kunnen zijn.

Eric en Rutger Sloot

Sloot Pianoservice: Eric Sloot zit bij een vleugel Sloot Pianoservice: Eric Sloot repareert een velugel Sloot Pianoservice: Eric Sloot stemt een vleugel Sloot Pianoservice: Rutger Sloot zit bij een vleugel